Een goede klik is de basis voor een perfecte match!

Ester

Gastouder aanmelden

Heb je zelf al een gastouder gevonden die je wil aanmelden bij Klaver? Bijvoorbeeld je huidige gastouder, opa, oma of buurvrouw. Gastouderbureau Klaver helpt je om te voldoen aan de wettelijke vereisten zodat je zelf recht hebt op kinderopvangtoeslag.

Gastouder vinden

Zoek je een gastouder voor je kind(eren)? Denk na over wat je zou willen. Ben je op zoek naar opvang op vaste of flexibele tijden? Wil je een gastouder aan huis, of zoek je opvang bij de gastouder thuis? In al deze gevallen kun je terecht bij Klaver.

Kennismaking

In een persoonlijk gesprek bespreken we alle wensen en verwachtingen. Het doel is dat een goede match ontstaat op basis van wat ouders wensen bij de zorg van hun kind en wat een gastouder kan bieden. Ook meer specifieke wensen zoals de aan- of afwezigheid van huisdieren komen aan bod.

Kwaliteit

Als alles is besproken gaan wij op zoek naar een geschikte gastouder voor jou. Gastouderopvang van Klaver voldoet aan alle kwaliteitseisen die worden gesteld aan zowel de gastouder als aan de omgeving waar de kinderen worden opgevangen.

Klik

Van alle gastouders is een CV, zijn referenties, een up-to-date EHBO diploma en een verklaring omtrent gedrag beschikbaar. Maar belangrijker is de klik. En het vertrouwen over de opvang van de kinderen. Daarbij gaat het ook om gevoel. Want het gaat tenslotte om je kinderen!!

Contract

Op basis van de vraag zal Klaver een geschikte gastouder aan de ouder(s) voorstellen. Is de klik er, dan wordt alles vastgelegd in een contract. De gastouder en ouder gaan een contract aan. De gastouder gaat een contract aan met het gastouderbureau. Het gastouderbureau gaat een contract aan met de ouder(s).

Aan de slag

Klaver zorgt voor de afhandeling van alle contracten en dan kan de gastouder aan het werk.  Ouders en gastouders beschikken beiden over een eigen internetportaal. Alle relevante informatie is op deze plek gebundeld zoals urenregistratie, facturen, het pedagogisch plan, etc. Ouders vragen de kinderopvangtoeslag aan op www.toeslagen.nl.

Kassiersfunctie

Klaver zorgt ook voor de maandelijkse financiële verrekeningen tussen ouders en gastouders (de wettelijke kassiersfunctie). De gastouder vult aan het begin van de maand de uren van de vorige maand in. De vraagouder kan deze eenvoudig controleren en goedkeuren. Klaver maakt dan de factuur en incasseert de factuur bij de ouder(s) en maakt deze over naar de gastouder.

Service gaat door

Na 3 maanden kijken we hoe de opvang bevalt. We evalueren hoe het gaat met het kind, de ervaringen van de ouder(s) en de gastouder. Maar ook als er tussendoor vragen zijn kan je altijd contact opnemen. Wij zijn je helpdesk. Je kan ons mailen, bellen en whatsappen. Ook buiten kantooruren. Zo is Klaver!

Kwaliteitsbewaking

Ook nadat de opvang is gerealiseerd, zorgt Klaver ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Door bijvoorbeeld jaarlijkse evaluatie met de gastouders en ouders. Zo licht als mogelijk en zo intensief als nodig. Klaver controleert op naleving van het pedagogisch beleidsplan en het protocol kindermishandeling. Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd voor gastouders.