Hier vind je alle informatie over corona

Persconferentie 14 december 2020

Vanavond heeft premier Rutte in een extra toespraak opnieuw harde maatregelen gecommuniceerd. Voor de kinderopvang (kinderdagopvang, gastouderopvang en BSO) en scholen gelden de maatregelen vanaf woensdag 16 december aanstaande en gelden voorlopig tot en met 17 januari 2021.

Maatregelen binnen de gastouderopvang

De gastouderopvang blijft open, maar het Ministerie doet wel het dringende verzoek aan ouders om alleen gebruik te maken van de opvang als één of beide ouders een cruciaal beroep uitoefent of als hun kinderen in een kwetsbare positie zitten. Hier vind je het overzicht van cruciale beroepsgroepen.

Compensatie voor de eigen bijdrage

Net zoals in het voorjaar wordt er een compensatieregeling als tegemoetkoming van de eigen bijdrage in de kinderopvangkosten tot het maximum uurtarief uitgewerkt. Informatie daarover volgt later.

Persconferentie 12 januari 2021

De lockdown is met drie weken verlengd tot en met 7 februari 2021. De rijksoverheid onderzoekt nog of de kinderopvang eerder open kan (mogelijk vanaf 25 januari).

Protocol

Klaver volgt actief alle ontwikkelingen op de voet. We houden je op de hoogte van alle nieuwe inzichten. Het coronaprotocol voor veilige opvang wijzigt regelmatig op basis van nieuwe inzichten. Daarom worden de laatste wijzigingen geel gearceerd en wordt het protocol steeds voorzien van een datum.

Sinds de eerste versie van het protocol kinderopvang in het voorjaar van 2020 zijn er veel wijzigingen in de oorspronkelijke tekst aangebracht. Daarom is er een beter leesbare 2.0 versie gemaakt door de branchepartijen.

Je kan het protocol hier downloaden.