Warning: Creating default object from empty value in /home/pcax388991/domains/gastouderbureauklaver.nl/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Gastouderbureau Klaver- Check het nieuws voor ouder en gastouder

Ik ben gastouder en zwanger!

By | Wet en regelgeving | No Comments

Gefeliciteerd. Een mooie periode breekt aan. Ook een periode om veel te regelen. Voor je kind, je gastkinderen en jezelf. Gastouder Klaver kan je helpen om ervoor te zorgen dat de gastkinderen (tijdelijk) door een andere gastouder opgevangen kunnen worden.

Als je als gastouder werkt en zwanger wordt heb je mogelijk recht op een ZEZ uitkering. Een ZEZ-uitkering duurt minimaal 16 weken. De uitkering gaat in tussen 6 weken en 4 weken voor de dag na de uitgerekende datum. Je bepaalt binnen deze periode zelf op welke dag je de uitkering laat ingaan.
Na de bevalling heeft u recht op minimaal 10 weken uitkering. Kijk op de site van UWV of je in aanmerking komt de ZEZ uitkering.

Verzekeren voor Werkloosheid

By | Wet en regelgeving | No Comments

Help! De vraagouder heeft opgezegd. Wat nu?  Graag kijken we natuurlijk graag samen naar wat de mogelijkheden zijn om bij bestaande en nieuwe opvangvragen die Gastouderbureau Klaver in portefeuille heeft. Soms vragen gastouders zich af of ze zich ook kunnen verzekeren tegen werkloosheid. Dat kan je als gastouder doen bij het UWV.

Ouders geven Gastouderbureau Klaver een 8,6

By | Leuk | No Comments

Begin 2018 hebben ouders van Gastouderbureau Klaver de dienstverlening van Klaver beoordeeld en gewaardeerd met een 8,6 en daar zijn we trots op! Al onze ouders hebben mee kunnen denken aan de ontwikkeling van Klaver en de professionalisering van aangesloten gastouders. Uit het onderzoek blijkt dat ouders enthousiast zijn over de snelle ondersteuning die ze krijgen bij vragen aan Gastouderbureau Klaver. Ook zijn ze zeer tevreden over onze professionele houding, de administratie en natuurlijk onze gastouders! Wil je de resultaten samen met ons duiden? We zijn op zoek naar ouders om een oudercommissie op te starten. Help jij ons de resultaten te duiden?

Gastouderopvang is goed voor ontwikkeling kind: ‘Thuishouden is achterhaald’

By | Gastouder | No Comments

Het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat, is vorig jaar met acht procent gestegen. Dat is goed nieuws, zegt hoogleraar kinderopvang Ruben Fukkink van de Universiteit van Amsterdam. “Het idee dat ouders kinderen thuis moeten houden, is achterhaald.”

“Vroeger was kinderopvang nieuw. Iedereen was een beetje angstig. Maar inmiddels weten we dat een kind dat naar de opvang gaat, zich thuis prima kan hechten. De angst van ouders dat een kind hen daarvoor niet genoeg ziet, is onterecht”, zegt Fukkink.

Hij zegt dat het juist goed is om kinderen naar de opvang te laten gaan. En dat kan al best op heel jonge leeftijd. Vanaf drie maanden is het voor de meeste kinderen geen probleem. Daar worden ze socialer en leren ze onder andere hoe ze moeten samenwerken. Daarnaast is het goed voor bijvoorbeeld hun taalontwikkeling. “Op de opvang kunnen kinderen veel leren en zich goed ontwikkelen.”

Of je er dan voor kiest om je kind naar een gastouder te laten gaan of naar een kinderdagverblijf, maakt weinig uit. De pedagogische kwaliteit is bij allebei in orde. “Sommige ouders hebben een beter gevoel bij het kleinschalige van een gastouder. Het is vooral belangrijk dat je de keuze maakt die voor jou goed voelt.”

Monitor Kwaliteit Gastouderopvang van Start

By | Wet en regelgeving | No Comments

Eindelijk is het zover: De kwaliteit van gastouderopvang zal voor het eerst landelijk gemeten gaan worden! Het onderzoek bestaat uit 5 jaarlijkse metingen en wordt uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht in samenwerking met Sardes. Het onderzoek wordt bekostigd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en heet de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK) www.monitorlkk.nl.

Als Gastouderbureau Klaver vinden wij het ontzettend belangrijk dat gastouders medewerking verlenen aan dit onderzoek. Zo kunnen we laten zien dat gastouderopvang van hoge kwaliteit is. Opvang die bijdraagt aan het welbevinden en de ontwikkeling van jonge kinderen!

 

Dienstverlening aan huis

By | Wet en regelgeving | No Comments

Een gastouder die bij jou als ouder thuis professionele kinderopvang aanbiedt. Wat een luxe! Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? Gastouders werken dan maximaal 3 dagen per week onder de regeling dienstverlening aan huis. Dat betekent dat deze groep gastouders recht hebben op bijvoorbeeld vakantiedagen en maximaal 6 weken doorbetaling bij ziekte. In deze bijlage lees je er alles over.

Als oma of opa de opvang aanbiedt in het huis van de vraagouders, dan is er doorgaans geen gezagsverhouding. Zij kunnen ook in overeenkomst van opdracht werken.